Малките истини от живота

8 Септ

Откакто си наложих минимизиране на всички излишни разходи и водене на строго счетоводство относно моите харчове, установих, че постепенно започвам да се сещам за някакви съвсем малки и прости радости от живота. Може да звучи като шаблон от тъп американски филм, но постепенно започвам да се обръщам към семплите, малките и простите неща. Като това, да направиш колаж от стари общи снимки за подарък на близък приятел, вместо да купиш последния хит сред мъжките парфюми (който изобщо не си сигурна, че ще му хареса) или блуза от новата колекция на някоя висока марка, или обикновена, която на Витошка струва поне 1,5 пъти повече, отколкото би Струвала в магазин на централна улица в друга Европейска столица.

Толкова продажни ли сме станали всички? Ходенето по магазините след края на изморителен работен ден ли е най-добрата форма на забавление?

Странно е как понякога нещо лошо може да ти върне вяра в хубавите и ценностни неща в живота и как нещо тъжно може да те научи да се усмихваш.

Малките неща, като да си играеш с детето си с пластелин или конструктор, всъщност са много по-забавни от това да му връчиш най-новата поредна кукла или робот.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: