шоколадови бисквити с джинджифил

22 Февр

Тази рецепта приготвих вчера, имаше голям успех и бисквитите бяха набързо изядени. За любитеите на шоколада, джинджифила и домашните печива, заповядайте!

Съставки (както и нанесените от мен промени):

2 1/3 чаени чаши брашно

1 супена лъжица джинджифил на прах

1 чаена лъжица сода бикарбонат

1/2 чаена лъжица сол

200 гр. масло

1 чаена чаша захар на кристали

1/2 чаена чаша кафява захар (аз сложих 1 ч.ч. кафява захар, не обичам прекалено сладко)

2 супени лъжици петмез (в рецептата пишеше – molasses, което е меласа, но моят прочит е петмез – има го в диетичните магазини)

1 яйце (на стайна температура)

1 белтък (на стайна температура)

2 лъжици ванилиева есенция

3/4 чаена чаша нарязан захаросан джинджифил (има ги в някои диетични магазини, аз го поръчвам от една фирма, която доставя до адрес най-различни органични, биологични и т.н. продукти)

3 чаени чаши леко горчив настърган шоколад

1. фурната се загравя на 180 градуса, тавите се поствят в горната и долната трети на фурната. в един съд се разбъркват брашното, джинджифила на пах, содата и солта – оставят се настрана.

2. с миксер се разбива много добре маслото в дълбока купа, добавя се захарта и петмеза, продължава да се разбива до хомогенност, после се добавят яйцето и белтъкът и ванилиевата есенция – разбива се до хомогенно. добавя се нарязания (аз го смлях на миксера) захаросан джинджифил и шоколада. бавно се добавя брашното и се продължава да се разбива докато сместта стане възможно най-равна.

3. върху тавите се слага хартия за печене и с лъжица се сипва по една хубава гребка – не се притеснявайте, че не може да се омеси като топче или равномерно, защото от топлината в печката се стоплят и стават в перфектна форма! слагайте бъдещите бисквити на около 3 или 4 пръста разстояние, иначе ще се залепят една до друга. печете 7 минути, после разменете местата на тавите – долната в горната част, а горната в долната част и печете още 6 инути. после се вадят, изчаква се малко – около 5-10 минути, докато изстинат, после с шпатула се махат и се поставят в чиния, поднос и т.н.

чудесни са с мляко с какао, което аз пия с една нотка лют пипер

Advertisements

2 Коментари to “шоколадови бисквити с джинджифил”

  1. zaveqna февруари 22, 2010 at 8:22 pm #

    Мммммм! 🙂 тези бисквити ги мисля още от както каза, че отиваш да ги правиш 🙂 рецептата звучи страхотно, сега още повече ми се доядоха 🙂

  2. ankabanka февруари 22, 2010 at 8:28 pm #

    много, ама много са вкусни, особено ако обичаш леко пикантния вкус – като на шоколад с люта чушка, примерно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: