Коледни картички – резултатът

22 дек.

Надомната изработка на коледни картички приключи и макар да не са толкова изящни и красиви, колкото някои от купешките, не показват особено майсторство на изрзботката, нито сложност на модела, аз съм безкрайно горда с усилията, които положи детето ми, за да зарадваме всички наши близки с нещо, което сме направили сами.

Картичките имат много прост „дизайн“ – къщичка и снежен човек. Изработката се състоеше в няколко лесни стъпки: нарисувах на бял лист двата модела за картички – като се съобраявах с исканията и възможностите на Ади, избрахме цветна хартия, от която да изрязваме различните форми, аз рисувах формите, тя ги режеше и после ги сглобяваше и лепеше върху прегънат на 2 половин цветен лист формат А4. Довършителната работа се състоеше в декориране с молив или химикалки на къщичките и снежните човеци.

Звездите изрязвах аз, тъй като са по-сложни, останалото Ади изряза сама, като при нужда помагах.

Имахме малък спор – дали прозорците да бъдат също изрязани и залепени или нарисувани, Ади държеше да ги нарисува, но когато настъпи моментът за рисуване малко набързо ги спретна, поради което не се получиха особено симетрични. Прозорците на картичката в ляво са нарисувани с молив, на тази в дясно с лъскав цветен химилак, поради което и картичката има надпис 3D, защото така било правилно.

Изработката на картички дава необятни възможности за развихряне на въображението с помощта на подръчни материали или специално закупени такива. Може да се използват платове, сушени цветя, филц, панделки, дантели, всякакви лъскави неща и какво ли още не.

За мен тази година беше важно да покажа на Адриана, че някои неща може, пък и е забавно и мого приятно, да си правиш сам. Освен това картичките сега имат и много по-голяма стойност за близките хора, които ще оценят и ще се зарадват много повече и на най-семплата картичка, която е изработена от малките палави ръчички, отколкото на която и да било закупена готова картичка.

Ако търсите да закупите красиви ръчно изработени картички, то препоръчвам горещо да си купите от Фондация Покров Богородичен, които работят с деца и младежи в неравностойно положение и сътворяват прекрасни картички за всеки празник. Тук можете да разгледате Коледните картички, които са наистина прекрасни. Средствата от покупката на картичките се разпределят за децата и младежите, които са ги изработили, както и малка част отива за закупуване на матриали.

Един коментар за “Коледни картички – резултатът”

  1. lilia декември 22, 2010 в 12:26 pm #

    Красиви са.Само дето са ме наклонили наляво….и коминчето и стрехичката…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: