Сливи за смет или какъв подарък да си измисля

19 Ян

Последните няколко години в моето семейство си даваме заявка какви подаръци искаме за празниците. Понякога се случва и да се изненадаме с нещо ужасно неочаквано, но като цяло всеки си казва какво иска. И като така неделя трябваше да си измисля подаръкът, който искам да получа. Първата голяма дилема беше дали изобщо да искам подарък, защото нали се опитвам да се отърва от част от вещите, които притежавам. Именно поради тази причина изскочи първият ми въпрос: имам ли нужда от още вещи, защото както и да го погледнеш подаръкът си е вещ. Втората дилема беше след жокера „избери си нещо, което нямаш“. Хайде сега какво точно нямам? Имам всички основни неща и вещи, които са ми нужни в ежедневието. Иначе погледнато винаги може да се добави още нещо ново, но дали имам нужда от новото? Едни обици си бях харесала, но мога и без тях, същото важи и за един чифт обувки (при това на ток, а аз на ток едва ли през следващата година ще мога да стъпя).

Но пък обичам подаръците, така че как сега да си прехапя езика и да кажа „благодаря, тази година не желая да получавам вещи“? Сложно, нали? Още по-сложно се получи, след като денят след фразата „избери си нещо, което нямаш“, трябваше да разтребвам и почиствам домът ни. Всеки път, когато го правя си обещавам, че през следващата половин година ще се купуват само храна и обувки за детето. Само обувки, защото детските крака растат изключително бързо и ако фланелките и панталоните могат да се носят с къси ръкави и крачоли, то на крачетата им трябва място.

И така стигнах до приказката Сливи за смет. Какво би станало, ако сега тръгне принц да си търси булка? колко боклук ще изхвърлят модерните моми? И дали ще има и една, която в носна кърпичка да успее да смете събраното. Като под боклук нямам предвид само домашната прах и косми от котката, примерно, а всичко ненужно, с което доброволно зариваме живота си.

Имам още съвсем малко време да реша какво нямам.

Advertisements

4 Коментари to “Сливи за смет или какъв подарък да си измисля”

 1. Събина януари 19, 2011 at 8:42 pm #

  Най-важното е да „изчистистиш“ излишните хора около теб. Много олеква, вече няколко години живея така! 🙂 Вещите не тежат толкова.

  • ankabanka януари 19, 2011 at 10:39 pm #

   вече е сторено 🙂 но за мое огромно съжаление, се оказва процес

 2. Mод януари 20, 2011 at 10:28 am #

  Поискай си преживяване, а не вещ. Пътуване до някое хубаво място, масаж, кино с пуканки и возене на въртележка, нещо такова 🙂

  Вещите се изхабяват и биват изхвърляни, само преживяванията истински ни обогатяват.

  • ankabanka януари 20, 2011 at 1:52 pm #

   наистина натам клонят везните 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: