Моят весел тефтер

23 ян.

Напоследък с дъщеря ми все по-често си измисляме занимания тип направи-си-сам, за да запълним мъгливите дни и липсата на обичайните активности, застинали в очакване на края на грипната ваканция. Миналата седмица преобразувахме кориците на един от моите тефтери. Имам особено отношение към тефтери тип тетрадка със спирала – прелистват се и се сгъват лесно, имат много страници – идеални са за човек, който си записва непрекъснато – задачи, срещи, ангажименти, идеи…

Използвах хартия за декупаж, лепило, част от хартиена салфетка за сервиране, панделка.

Цветовете на хартията за декупаж и тези на розовата салфетка малко се бият, но ми трябваше малко място, на което да сложа инициалите си, тъй като предсоти да направя такъв тефтер и на дъщеря ми (който ще има нейните инициали) и трябва да избегнем объркването.

Ето крайния резултат – печатът с нинициалите ми се размаза и трябваше да го повторя с перманентен маркер, което не допринесе за естетическа издържаност, но поне знам, че ще бъде трайно. Синята панделка, която използвах всъщност е декоративна прежда, сложих я на вътрешния борд на хартията, преди спиралата, за да се получи по-плавно преливане от цвета на корицата към новата „подвързия“.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: