За календарите и апликациите

31 Ян

Днес написах един туит, след който ме поправиха – апликация е това, което се прави с ножица, цветна хартия и лепило – или изобщо режеш от едно място и лепиш, зашиваш, изобщо апликираш на друго, а онова за мобилните устройства се казва приложение. Много се смях на нонсенса на моите думи. Ето до каква степен понятията ни/ми са объркани, като по цял деб ъплоудвам, рефрешвам, фолоувам, лайквам… И за да променя виртуалното си ежедневие, ето и една апликация: седмичният календар на хлапето.

Като още е в работен вид, има достя място за плодове и зеленчици, явно подобни снимки са кът, освен в готварските книги. Задачата е много проста – няколко дена по час или два хлапето разглеждаше списания и изрязваше каквто му хареса, после сортирахме какво наистина ще ни върши работа и какво не и се зае с финото изрязване (като и аз помагах). После разграфихме един голям картон, писахме дните на седмицата, лепихме и започнахме да сглобяваме дните – три хранения, миене на зъби, спорт, занимания и т.н.


Картината на Майстора трябва да означава, че когато е хубаво времето поне разглеждаме музеи и галерии. Това е забавен начин за запълване на времето в студените дни, трениране на фината моторика и преговаряне на това какво и защо се прави през деня.

Advertisements

4 Коментари to “За календарите и апликациите”

 1. Ванина февруари 2, 2011 at 7:38 pm #

  Всичко е повече от чудесно, само ми е чудно защо в Неделя има бутилка вино:))? Адрианица обръща бутилка вино уикенда ли:))))?

 2. ankabanka февруари 2, 2011 at 9:31 pm #

  много моля, винце има и във вторник 😀 тя харесва „бирка“ и шприцвайн, червеното вино още не й се услажда, но знае, че е полезно (в умерени количества)

 3. Асен Ненов февруари 9, 2011 at 4:04 pm #

  Гледай ти, какви постове екнат след забележките ми. 🙂 Може би, нямаше да реагирам на ключовата дума „апликация“, ако бившия ми шеф не я ползваше постоянно и то в официална IT кореспонденция. Алергичен съм просто. 😉

  • ankabanka февруари 9, 2011 at 4:37 pm #

   Прав беше да реагираш 🙂 но след толкова време на кътвам, копвам, ресетвам, ънлоквам, ъплоудвам, делитвам…..
   Въпреки, че се дразня, когато хората не използват български думи, а чуждици или побългаряват, улавям се все повече в същия капан.
   p.s. високо ценя всички забележки, може би защото не ги получавам достатъчно напоследък

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: