И заживели щастливо…

11 февр.

Спомняте ли си детските приказки, особено тези, предназначени за момиченца? Класическият сюжет с принц, принцеса, сватба и задължителното вечно щастие, след като злото е победено завинаги! Аз не ги харесвах особено, защото като дете си мислех, че да си принцеса е гадно – имаш тежка рокля, с която се ходи трудно и ти нареждат непрекъснато какво да правиш. Моето спасение дойде, когато прочетох Пипи.

А знаете ли какви са днешните приказки? С няколко изключения – адаптация на класическите принцески истории, но – и тук идва най-абсурдното – с Барби (или подобно чучело) в главна женска роля. Такива приказки, още повече анимационни филмчета, са забранени в моя дом. Хлапето гледа японски анимета. Защото реално като се замисля, е по-лесно покрай анимето да се запали по някаква идея от типа: да стане пират, да спасява света, да стане алхимик, да играе на компютърни игри или да иска да се учи да рисува, за да може някой ден и тя да рисува анимета – все изпълними желания. От всичко до тук не виждам нищо лошо, за това лигавите момичешки принцески истории са забранени, защото кандидат-принцесите са прекалено много, а принцовете са на изчерпване – и това в световен мащаб. А най-близкото до вида на „принцесата“ от телевизионната анимация в реалния ни живот е която и да е средностатистическа поп-фолк дива. Благодаря за рибата или в случая принцесата, ползвайте си я със здраве. Ние оставаме на хулиганска вълна.

3 коментара за “И заживели щастливо…”

  1. Аси4ка февруари 11, 2011 в 9:08 pm #

    Приказки за кифлички, толкова е просто

  2. ankabanka февруари 25, 2011 в 11:43 am #

    Гледайки реклама за анимационно филмче от поредицата за Барби, дъщеря ми каза: тези деЦки ги правят, за да рекламират тъпата кукла.

Trackbacks/Pingbacks

  1. И заживели щастливо… | Bulgarian Blog - февруари 27, 2011

    […] Спомняте ли си детските приказки, особено тези, предназначени за момиченца? Класическият сюжет с принц, принцеса, сватба и […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: