Шоколад

11 Март

Преди няколко дни бях на дегустация на шоколад. Какъв сладък е животът понякога, нали?

Мария беше така добра да ни приюти в нейния Gastronome и да ни запознае с Мария и Венсан Гайо и техният шоколад, който като тяхна рожба носи името на фамилията им – Гайо (ударението е на о-то).

Те двамата не са сладкари, и шоколатиери (опитах се да си преведа chocolatier, но изобщо не знам има ли я тази дума) не са. Обаче шоколадът е тяхната страст. Аз харесвам хора със страст, които имат достатъчно кураж, за да решат да променят живота си и да го завъртят около това, което обичат да правят. С шоколад са започнали да се занимават пред няколко години като хоби вкъщи, после се потопили и изгубили в този свят, за да изплуват като малки производител.

Предлагат към момента 3 вида шоколад – Jazz, Pop и Blues. Аз лично се влюбих в Blues – държа си го в шкафа и на никого
не давам, честно!

За да не ви отегчавам излишно с описания на шоколад – най-добре да го пробвате, продава се в Gastronome. За семейство Гайо можете да прочетете тук, а също така и да разгледате прекрасните снимки на Мария от презентацията.

Освен това можете и да си направите брауни с този шоколад, следвайки рецептата на Йоана.

А аз, в този леко смръчкан неделен ден, се оттеглям с книга, кафе и парче шоколад.

Advertisements

2 Коментари to “Шоколад”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Шоколад | К+ - март 11, 2012

    […] Шоколад via Ankabanka's Blog by anadinkova on 3/11/12 […]

  2. Шоколад | Информ@ЛИЧНО - март 24, 2012

    […] Шоколад / Публикувано на 24.03.2012 […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: