Някъде сгреших

19 юли

Някъде сгреших по пътя си до тук и поглеждайки наоколо около мен всичко е каша. Тотална, пълна, объркана и оплетена и излизане от нея не виждам. Но пък имам една бутилка розе в хладилника – за довечера.

Обикновено тези състояния се засилват, когато се върна от кратко пътуване – както изминалия дълъг уикенд в Будапеща.

Чупиш се от път два дни (един за отиване и един за връщане), после се скъсваш да обикаляш за двата дена, които си там, да гледаш, да попиваш и да се възхищаваш. Понякога от някои неща си и леко погнусен, но пък това ти помага да се радваш още повече на нещата, които имаш и принципно си склонен да подценяваш. Но най-важното – късаш лентата. Не мислиш за почти нито едно от обичайните дневни задължения, освен може би нуждата от храна, вода и баня. Забравяш грижите, фрустрациите, проблемите, ежедневните спорове, крясъците, писъците, лигнята на детето, капризите на околните, нуждата да измиеш банята, да почистиш печката, да заредиш хладилника, да готвиш в жегата, да изгладиш прането… забравяш. Пренасяш се в една паралелна действителност, в която ти си свободен човек, неангажиран с нищо. И тогава идеите и плановете се развихрят и размаха ти става великански, мечтаеш, твориш на ум, ремонтираш хола, редактираш блоговете, правиш си малка ниша офис-в-хола с голяма дъска тип клип-борд, на която вече закачаш мислено първите си вдъхновения, отново си скицираш проекти за какво ще ушиеш, избродираш, нарисуваш, завършваш онази книга с полезни съвети за работещи жени, която се опитваш безпомощно да напишеш от около шест години, правиш си план за спорт, поставяш си нови високи летви, обещаваш си, че ще отделяш повече време за детето и майка си, заклеваш се, че повече няма да си крещиш с половинката си, заричаш се, че ще изпразниш къщата от всичко ненужно и ще започнеш най-накрая да пестиш за старини…

После се връщаш и си все още окрилен. До момента, в който една сутрин не се събуждаш и осъзнаваш, че без да искаш си напуснал паралелната вселена и си с двата крака в реалността, която никак не е розова.

Да живее розето и способността му да ме кара да обичам живота – напук на всичко, което се срутва около мен.

9 коментара за “Някъде сгреших”

 1. Fly Baboo юли 19, 2012 в 12:13 pm #

  Невероятно!

 2. Anna юли 19, 2012 в 2:32 pm #

  Прочетох собствените си понякога връхлитащи ме мисли … Благодаря, че споделихте!

  • anadinkova юли 19, 2012 в 6:27 pm #

   значи все още имам връзка с действителността, щом не съм само аз

 3. Ангелина юли 19, 2012 в 5:10 pm #

  Ееееее мога само да кажа, че едноседмична ( миналата седмица) ваканция в цивилизацията (разбери Виена) и аз се чувствам абсолютно по същия начин. Затова, от както сме се върнали и въпреки жегите всяка сутрин се оказвам облечена в черно.

  • anadinkova юли 19, 2012 в 6:30 pm #

   И да не съм в черно – пак ми е криво

 4. Адриана Бонева юли 19, 2012 в 5:25 pm #

  Ани, сигурно сме пили розето заедно … 🙂 🙂 🙂
  Просто сме в матрицата. Нищо повече. 😉

  • anadinkova юли 19, 2012 в 6:31 pm #

   давай да сменяме матрицата – поне Киану Рийвс да се появи на хоризонта 😀

 5. Йоана Петрова юли 19, 2012 в 9:19 pm #

  Много вярно. Просто се отпускаш и не мислиш за нищо. Но ако е все така и това ще омръзне. Попадаш в друго ежедневие. Може би в редуването е разковничето. На мен ми действа добре, ако успея да редувам на равни интервали. Динамика, после тишина, пак динамика, после пак тишина… Иначе лудваш, няма как!

  • anadinkova юли 20, 2012 в 9:47 am #

   Равните интервали са добро решение, иначе човек зацикля и се забива в една и съща ежедневна рамка. Сега най-голямото ми предизвикателство е да си преподредя дните така, че да имам по-стегнато работно време и да имам и поне малко време за други работи – домакинстване, шеф & кройка, готвене… 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: