Пред-Коледна истерия – 2012-та

21 Ноем

Тази година имам нужда от празници – топли, уютни, вкусни и гушкави.

В София май още по нищо не личи, че наближават Коледните празници, които ние вкъщи шеговито наричаме – празник на щастливия търговец. Това ми помага да се спася от масовата истерия, която залива на приливни вълни от средата на ноември до края на декември.

Тази година почти всички подаръци са планирани: тези на Ади са закупени отдавна от amazon, на цена от 1/2 до 1/3 от тази, на която се продават в родните магазини.

Мама и тате ще получат хубаво вино и домашни сладкиши, а за мама търся евентуално и някой по-обикновен мобилен телефон, с който да се справя лесно и ще й подаря и ваучер от аптеки Ремедиум, за да може да си вземе каквито козметики и кремове за лице желае.

Сестра ми ще получи вино и сладкиши.

Всички останали ще получат коледни сладки, като за целта тази година си купих от IKEA прекрасни хартиени опаковки. Всъщност там в момента има доста добър избор от пликове, кутии и опаковъчна хартия за празниците, както и декорация. Взех на съвсем прилична цена купички и няколко вида салфетки, които да разнообразят масата – едните са на снежинки, другите на шотландско каре.

Тази Коледа искам да седя сгушена на дивана с топъл чай и хубава книга, да слушам джаз и да пия вино и да контактувам избирателно. Да си играя с хлапето, да рисуваме и да се маскираме, да пеем с преправен глас коледните песни, да бъдем заедно.

Продължавам да не разбирам истерията около празниците. Нима любовта, грижата и отношението могат да се измерят с количеството подаръци и изхарчени пари?

Advertisements

3 Коментари to “Пред-Коледна истерия – 2012-та”

 1. Margarita ноември 21, 2012 at 9:38 pm #

  Декември е най-фестивният месец в годината. Хората са щастливи, градът е нашарен с коледни декорации и отвсякъде ти се пули лика на лапландския алкохолик и сомелиер-любител Клаус. Това обаче не означава, че трябва да купуваш подаръци и да симулираш празничен ентусиазъм. Коледа предполага смирение, а не консумация.

  • anadinkova ноември 22, 2012 at 10:24 am #

   Проблемът е, че последните години всеки празник е превърнат в масова истерия и потребителска вакханалия

 2. LadyDiDi ноември 23, 2012 at 2:35 am #

  Тотално те подкрепям и затова сама ще направя подаръците тази година – мека играчка, шалче, картички, други неща (които още не съм измислила ха-ха) и сладки с много любов 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: