Идилични размисли, коледни истории и как тази година всичко е без план!

28 дек.

Последните години Коледата е драматична – все нещо се случва в последния момент, някой се разболява тежко на Бъдни вечер, нечия манджа изгаря и съсипва цяла семейна вечеря или има спорове около подаръците – да има ли такива изобщо, ако има кой какво и на кого да подарява…

Тази година – за първи път от много време насам, нещата са спокойни, като изключим гърлобол, който тръшна Александър и майка ми малко преди празниците. Напук на всичко обаче Бъди вечер беше идилична: ние тримцата, сестра ми и нейният мъж на гости на родителите ми, великолепните ястия приготвени от татко, приятни разговори, много смях и размяна (умерена) на подаръци. Единственото посредствено нещо беше уви виното, следващият път ще избирам аз бутилката!

Изобщо тези дни сме като за американски филм: гостуваме си спокойно по къщите, носим си домашни сладкиши и хубаво вино, говорим си мило и приятно и изобщо прекарваме много отпуснати празници без никакви конкретни планове.

Единственото нещо, което бих искала да се промени – е да се вдигне досадната мъгла над София, защото изобщо не става за разходки навън. А в почти-празния ми град в момента разходките щяха да бъдат чудесни.

В къщи редим пъзели, играем на игри на маса, Александър се пробва да учи Адриана да играе на шах, но за сега не се получава особено дълга игра, защото Ади се разсейва. Четем книги и гледаме романтични филми. Ади вече чете доста спокойно и бързо – сядаме една до друга на дивана, завиваме се с едно одеалце и четем. Прелест! Изобщо идилия! Тайната? Действаме спокойно, без грандиозни планове!

Изобщо като изключиш грандиозните планове от живота си, изглежда нещата се получават много по-лесно, спонтанно и без този непосилен напън всичко да става на всяка цена.

На всички вас, които ме четете пожелавам една много хубава, здрава, успешна и зашеметяваща нова година. Ще се видим през първите дни на януари, а сега – отивам да пека кексове, защото програмата е запълнена с гостита…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: