Приятелствата

8 ян.

Как сте вие с приятелствата? При мен положението, както впрочем и с много други неща е пълна каша. Като прибавим и нарастващата липса на време и начина по който хората се отдалечават един от друг с времето – положението е адско просто – като за латино-сериал направо.

Тези дни по празниците наблюдавах как си играят и как се сприятеляват децата: застават едно срещу друго, оглеждат се, започват да си говоря и да играят плахо, после се питат кой как се казва, а накрая се завършва с „а ти искаш ли да бъдем приятели“? Истината е, че и при големите не е по-различно. И често пъти жената, която си склонен да определиш като надута кифла всъщност е сдухана, притеснена и стеснителна жена, която се затваря в себе си като защитна реакция.

Учудващо е колко можеш да се сближиш с хората само ако преглътнеш егото си и ги заговориш с усмивка. И така, както децата сега трябва да опозная новите си приятели и може би да потърся пътя обратно към някои от старите ми такива.

Разликата между малките и големите? Малките се зариват до уши в пясъчника, докато големите социализират на по питие и на вечеря. И малките са много по-спонтанни, докато големите робуват на натрупаните с години страхове и предразсъдъци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: