Кулинарни експерименти, Марта Стюарт, Бри Ван Де Камп и Джулия Чайлд и по-добро планиране

29 ян.

След това заглавие – можех само да допълня – и последната да затвори вратата.

И преди съм разсъждавала по темата – Бри Ван Де Камп от Отчаяни съпруги. Майната му, мисля да го приложа на практика – обикновено действа, когато ми е криво и се стегна, направя си прическа, облека се добре и си сложа лек грим и изглеждам стегнато – се стягам и вътрешно и някак омагьосаният кръг на душевна нищета се чупи и слънцето изгрява и на моята улица. Влизам в режим всичко под строй, списък, час, план. Или ще се справя с хаоса в живота си или ще полудея – да видим. От днес вкъщи с обувки на среден ток, перли и кок. Майната му на лошото настроение и посредствената инерция, която често ме заобикаля !

Останалите две дами в заглавието са по друга причина – Марта, защото според най-добрият ми приятел Ники, който отдавна живее в Америка, съм била имала всички шансове да се превърна в цитирам „българската Марта Стюарт“. Изобщо не разбирам защо мисли така, освен това нямам амбицията да ставам медиен могул – пък и на тази географска ширина подобни са само такива с големи политически връзки, не знам някой да е прокопсвал пишейки рецепти и снимайки предавания за домакини. Наскоро четох разни интервюта с нея и започна да ме човърка нещо отвътре. И то беше – защо по дяволите все още се опитвам да пиша този блог в ретроспекция? Когато разделих блоговете по теми – този остана за жената в къщи: майка и домакиня и се опитвах да се сетя всички неща, през които съм минала през първите години на отглеждането на Ади – уви, все по-трудно ми се отдава. И така пропускам важните неща от ежедневието. Мисля да се съсредоточа върху това: ежедневието и важните и забавни неща от него: как да подредим масата (благодаря на Ikea още веднъж за онази покана, припомни ми колко много обичам да се забавлявам), планиране на ремонтна дейност (сагата продължава!), избор на подаръци, възпитание на дете и бегъл опит да се научи същото на добри маниери.

И последната – Джулия Чайлд. Наскоро гледах Джули и Джулия – не, няма да стартирам кулинарен блог и нямам никакво намерение за една година да изпробвам всички рецепти на г-жа Чайлд. Но след като вчера се пробвах да направя варен телешки език със сос от магданоз (сосът стана фантастично, езикът като поомекнала гьонена подметка) реших категорично, че всяка седмица ще изпробвам по една нова рецепта. Както се казва – stay tuned for more! Да видим до къде ще я докарам.

И така – три абсолютно различни жени ме вдъхновиха да се взема в ръце и донякъде насилствено и наложено да променя ежедневието и начина, по който организирам дните си. И нека експериментът започне сега! Предполагам, че доста вино ще бъде изпито в този процес, за това си пожелавам: силен боен дух и здрав черен дроб!

3 коментара за “Кулинарни експерименти, Марта Стюарт, Бри Ван Де Камп и Джулия Чайлд и по-добро планиране”

  1. Бени януари 29, 2013 в 10:32 am #

    Hooray to that и наздраве, bellissima!

  2. kathryn януари 29, 2013 в 8:52 pm #

    Много ми е познато това с разчупването на омагьосания кръг. Обикновено помага. Виното също 😀

  3. Svetlina февруари 16, 2013 в 8:39 pm #

    Напълно съм съгласна, че перлите могат да те променят и отвътре 🙂 Аз обикновено така излизам от депресия – сещам се да си кича герданите и обеците, направя си някоя прическа и съм нов човек 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: